چرا برقراري نظام مالي دولتي مهم است؟
مديران كليه موسسات اعم از بخش عمومي يا خصوصي، به منظور اداره امور جاري، برنامهريزي آتي و سرانجام ارزيابي عملكرد موسسه خود، نياز به يك سري اطلاعات دارند. در اين ميان اطلاعات حسابداري از جايگاه و موقعيت خاصي برخوردار است، زيرا اين اطلاعات هم كمي است و هم قابل رسيدگي و ارزيابي. در واقع اطلاعات مالي زيربناي تصميمگيريها و تعيين خط مشيهاي مديران در هر موسسه به حساب ميآيد، به شرط آنكه اطلاعات مزبور اولاً مربوط، ثانيا به هنگام، ثالثا صحيح ارائه شود تا تصميمگيريها و تعيين خط مشي، دقيق، علمي و منطبق با واقعيتها پايهريزي گردد.
كاربرد اطلاعات مالي بخش عمومي در سيستم و نظام اداري فعلي كشور، در دو سطح مطرح ميگردد: يكي در سطح داخلي هر يك از موسسات در جهت اعمال مديريت و تصميمگيري مديران داخلي به منظور اجراي بودجه سالجاري و پيشبيني آن براي سال آتي، و ديگري در سطح مسئولين سطح بالاي قوه مجريه كشور در جهت ترسيم اهداف برنامههاي بلند مدت، ميان مدت و كوتاه مدت در قالب بودجه سالانه كل كشور.
به طور خلاصه ميتوان گفت، برنامهريزي در قالب اعداد و ارقام بودجه، زماني مفيد، موثر و كارآمد ميشود كه مبتني بر اطلاعات مربوط، صحيح و به هنگام باشد. زيربناي اطلاعات در امر برنامهريزي را اطلاعات مالي تشكيل ميدهد. دستيابي به اين اطلاعات از يك سو در گرو سيستم مالي منسجم، هماهنگ و منطبق با نياز دستگاهها است و از سوي ديگر حمايت و اعتقاد كامل مسئولين كشور را ميطلبد.
نظرات شما عزیزان:
+ نوشته شده در یک شنبه 7 خرداد 1391برچسب:منبع: پايان نامه كارشناسي - محمد تيموري "دانشجوي كارشناسي دانشگاه رجاء 1388",ساعت 20:1
توسط
محمد تيموري
| نظر بدهيد